Κασσελάκης σε εθελοντές πυροσβέστες: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό σας»

Συνάντηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χαλκίδας αλλά και με εθελοντές πυροσβέστες πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του κόμματος, Σ. Κεδίκογλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Χαλκίδα και τη Λαμία. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομίλησε με τους εθελοντές αλλά και με τα στελέχη της Υπηρεσίας, που τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενόψει μίας ακόμη δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στ. Κασσελάκης ενημερώθηκε από τους εθελοντές πυροσβέστες σχετικά με το ότι αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών. Ο εθελοντής με τον οποίο συνομίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε πως το μόνο τους στήριγμα είναι η κοινωνία, η οποία είναι η μόνη που αναγνωρίζει την προσφορά τους.

Ο Στ. Κασσελάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές και τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας είναι στο πλευρό τους και τους στηρίζουν. Επιπλέον, υπογράμμισε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση, η πολιτική κουλτούρα θα αλλάξει και οι πολιτικοί θα λογοδοτούν καθημερινά στην κοινωνία.

Επιπλέον, ο Στ. Κασσελάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χαλκίδας, δήλωσε τα εξής:

«Τα ζητήματα ζωής και θανάτου για μας δεν είναι ζητήματα μικροπολιτικής και ψηφοθηρικής αντιπολίτευσης. Ποια είναι αυτά τα ζητήματα; Πρώτα απ’ όλα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεύτερο είναι η Πολιτική Προστασία. Τρίτο είναι η Άμυνα της χώρας. Η Δικαιοσύνη είναι και θέμα ζωής και θανάτου και, δυστυχώς, όπως βλέπουμε στα Τέμπη, είναι ξεκάθαρα και θέμα θανάτου και συγκάλυψης.

Χρειαζόμαστε ένα γενναίο παρεμβατικό κρατικό πρόγραμμα, το οποίο θα επικαιροποιήσει τους δασικούς χάρτες, δεν θα δίνει τον αιγιαλό σε ιδιώτες, δεν θα αφήνει τους πυροσβέστες να αμείβονται λιγότερο απ’ όσο τους αξίζει και συγχρόνως να μην μονιμοποιεί τους εποχικούς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί